front elevation from the road
front elevation from the road

press to zoom
front elevation S-E corner
front elevation S-E corner

press to zoom
interiors render
interiors render

dining spill out and staircase area render

press to zoom
front elevation from the road
front elevation from the road

press to zoom
1/8

chawkattu

chitradurga

  • client                             :  Ms.Vaishnavi and family

  • project area and cost  :  2200sft, 60lakhs

  • status                            :  on-going

A South facing, 1200 sft plot area, the residence was designed for a family of 4. The design answers the basic necessities of a residence as per the client's brief and tries to get in small elements : openess in planning, courtyards, living opening to a garden.

 

The ground floor accomodates all the family zones : living, dining and kitchen with the dining spilling to the katte area of the courtyard, making the dining-courtyard katte area an informal space for conversations. The staircase around the courtyard area takes you the private study room and bedrooms. The study opens a garden area on the first floor and the S-W master bedroom towards the road opens to a corner balcony which is being framed and become the focus of the overall elevation idea.

© 2022 by bunaadi architecture studio